MASTER & TORN

Vad är egentligen skillnaden på en mast och ett torn? Det är enkelt för oss att svara på, en Mast är stagad och ett Torn är fristående.

Vi på Mast-och tornunderhåll AB kan erbjuda montage, demontage, service, underhåll och mycket mer på alla typer av master och torn. Se nedan några av våra vanligaste arbetsområden.

Vindmätningsmaster

En vindmätningsmast är en mast som sätts upp för att mäta just vind. Men inte bara vindhastighet utan även vindriktning, temperaturer, luftfuktighet och mycket annat.

Dessa master eller torn är oftast mellan 100 meter till 200 meter höga och kan vara både trekantiga eller fyrkantiga.

Oftast byggs vindmätningsmasterna innan själva vindkraftsparken för att kunna fastställa om det är gynnsamma förhållanden för vindkraft.

Power proformance test (PPT)

Precis som en vindmätningsmast så mäter denna typ av mast också vindförhållandena. Dessa master används dock för att jämföra vindkraftverkens produktion i förhållande till den faktiska vinden.

Samtliga dessa master står i eller i närheten av en vindkraftspark vilket ställer höga krav på oss när vi arbetar i vindkraftsområden.

Kameramaster och belysningsmaster

Vi har gått om begagnade mastdelar på lager. Dessa är perfekt för den kund som önskar få upp en lägre stålkonstruktion med en kamera eller lampa i toppen, till ett förmånligt pris.

Forskningsanläggningar

Vi har genom åren varit med och tagit fram lösningar till flera pågående forskningsanläggningar. Oftast har kunden en önskan om hur det skall se ut och tillsammans kommer vi fram till bästa lösningen till ett så bra pris som möjligt. Både master och torn används beroende på kraven från kund.

Antenbärare för kommunikation och Telecom

Idag finns det redan väldigt många master i Sverige som fungerar som sambandscentraler och länkhopp så våra mobiltelefoner fungerar nästan överallt. Dock har vi en del kunder som önskar mer lokala kommunikationssystem vilket vi enkelt kan tillhandahålla.

Mastvagn

Vi på MTUH har idag 3st mastvagnar som snabbt och smidigt kan etableras på tillfälliga platser. Två av mastvagnarna kan bli såg höga som 27meter medan den tredje kan bli 20meter. Dessa hyr vi ut per dag, månad eller år. Hör gärna av er om ni är intresserade.

Övrigt

Det finns massor med användningsområden för master och torn, det är bara fantasin som sätter gränserna. Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid.

Radioamatör ?

Såklart har vi lösningar antennbärare för er också! Kom förbi på en kopp kaffe eller slå en signal så löser vi något som passar just ert behov och önskemål.